Een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langdurig klachten. Dit wordt long covid genoemd. Deze klachten kunnen enkele weken, tot soms meerdere maanden na een infectie aanhouden. Mensen met long covid hebben klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen en kortademigheid. Het is nog niet precies bekend waarom sommige mensen lang klachten houden na een infectie.

Het is wél bekend dat de langdurige klachten veel overhoop gooien. Voor corona was je gezond maar opeens kun je heel veel niet meer. Lekker sporten, zorgeloos afspreken met je vrienden of je op je werk storten zit er niet meer in. Je bent moe, hebt last van je lijf, je maakt je zorgen en je merkt dat je wereld opeens een stuk kleiner is geworden. Het zit tegen en je wilt niets liever dan weer gewoon alles kunnen.

Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die niet meer alles kunnen. Dit kan geleidelijk ontstaan waarbij de klachten steeds een beetje toenemen en zich uitbreiden, of opeens aanwezig zijn bijvoorbeeld door een auto-ongeval. Goed herstel is daarbij belangrijk. Een veelgemaakte ‘fout’ die mensen maken is dat ze te snel opbouwen en te veel willen. Overbelasting ligt bij long covid ook op de loer.

Het programma van Kannick is erop gericht om anders om te leren gaan met klachten als vermoeidheid, slechte conditie, beweegproblemen, angst en milde cognitieve klachten (zoals geheugen- en concentratieverlies). Een belangrijk onderdeel daarbij is aandacht voor wat er goed gaat. Door een positieve aanpak kun je leren accepteren dat wat voorheen gewoon ging nu niet meer zo vanzelfsprekend is.

Je wordt zowel individueel als in een groep begeleid. Zo leer je van én met elkaar. Het programma biedt ritme, structuur en educatie. Het is niet alleen leren maar ook doen door ervaringsgerichte oefeningen. Dagelijks bewegen en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Onze aanpak is kort en krachtig met een persoonlijke benadering. Jij staat centraal en stelt je eigen persoonlijke doelen op. Het doel is dat je weer lekker in je vel komt te zitten, de regie kunt pakken in je dagelijks functioneren en met vertrouwen aan het werk gaat.

Kannick biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise en specialisten vanuit het netwerk van Zorg van de Zaak. Dit kan een medisch specialist (zoals longarts, neuroloog, internist) zijn via Ergatis, een arbeidsdeskundige van Margolin of een voedingsdeskundige. Door deze samenwerking sluiten we op maat aan bij de vraag die er speelt en kan een persoonlijke oplossing geboden worden.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze aanpak?