Herstel na een infectie met het coronavirus brengt veel onzekerheid met zich mee. Klachten kunnen lang blijven aanhouden. Ongeveer 1 op de 100 mensen die een coronabesmetting hebben opgelopen, houdt daar langdurige klachten aan over. Naar schatting zijn er 10.000 tot 16.000 post-COVID-19-patiënten, van wie zo’n 30 procent tussen de 20 en 40 jaar is. Voor corona waren ze gezond, maar sommigen van hen houden langer dan zes maanden klachten als spierpijn, zenuwpijn, longproblemen of neurologische problemen (bron: NOS).

Een totaalaanpak van je klachten

Overbelasting bij post-COVID patiënten ligt op de loer. Goed herstel is daarom belangrijk. Als je na een COVID-19 besmetting klachten houdt, kun je bij Kannick terecht.

Ons programma is er op gericht om klachten zoals vermoeidheid, slechte conditie, beweegproblemen, angst en/of milde cognitieve klachten (zoals geheugen- en concentratieverlies) te verminderen. We helpen je hoe je met deze klachten om kunt gaan. De klachten zijn vaak van invloed op meerdere levensgebieden. Bij Kannick begeleiden we werknemers daarom volgens deze totaalaanpak: zowel fysiek, mentaal, privé als ook op het werk. Samen komen we weer tot optimaal functioneren, zodat je zelf weer de regie kunt pakken rondom je dagelijks functioneren en weer met vertrouwen aan het werk kunt.

Wat levert het op?

We begeleiden je zowel individueel als in een groep. Zo leer je van én met elkaar. Het programma biedt ritme en structuur, educatie en is ervaringsgericht. Dagelijks bewegen en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel. Jij staat centraal en stelt je eigen persoonlijke doelen op zowel fysiek, mentaal, privé- en werkgebied. Onze aanpak is kort en krachtig met een persoonlijke benadering, zodat je binnen korte tijd weer lekker in je vel zit en niet meer wordt belemmerd door de klachten.

Aanvullend heeft Kannick de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise en specialisten vanuit Zorg van de Zaak Netwerk. Dit kan een medisch specialist (zoals longarts, neuroloog, internist) zijn via Ergatis, een arbeidsdeskundige van Margolin of bijvoorbeeld een voedingsdeskundige. Door deze nauwe samenwerking sluiten we op maat aan bij de vraag die er speelt en kan een persoonlijke oplossing geboden worden bij impactvolle momenten.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze aanpak?