Kannick kan jou helpen als je mentale of fysieke klachten ervaart en daardoor verzuimt van je werk. Het kan gaan om herhaaldelijk kortdurend verzuim (intermitterend verzuim) of al langer bestaand verzuim. Kannick kan ook preventief ingezet worden om langdurige uitval te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al langere tijd op je tenen loopt en maar doorgaat.

Kannick helpt medewerkers met klachten zoals:

  • Stress-klachten
  • Burn-out
  • Overspanning
  • Vermoeidheidsklachten (ook na covid)
  • Fysieke klachten die stagneren in herstel (denk aan bijvoorbeeld: klachten houding- en bewegingsapparaat)

Herken jij een of meerdere klachten die hier worden genoemd?

Merk je dat je dóór gaat in de hoop dat klachten vanzelf overgaan, maar ervaar je dat de klachten als gevolg hiervan eerder toenemen? Of: vermijd je activiteiten als gevolg van je klachten en komen je werk maar ook je persoonlijk leven in de knel?
Kannick helpt je om deze vicieuze cirkel te doorbreken en werkt samen met jou aan het vergroten van je belastbaarheid en veerkracht. Met als resultaat dat je weer optimaal kunt functioneren.

Met het programma van Kannick word je grotendeels individueel begeleid. De sessies van de lifecounselor zijn in groepsverband. Het programma biedt ritme en structuur. Bewegen en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel. De direct leidinggevende of werkgever wordt bij het programma betrokken.