Kannick kan jou helpen als je mentale of fysieke klachten ervaart en daardoor verzuimt van je werk. Het kan gaan om herhaaldelijk kortdurend verzuim (intermitterend verzuim) of al langer bestaand verzuim. Kannick kan ook preventief ingezet worden om langdurige uitval te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al langere tijd op je tenen loopt en maar doorgaat.

Kannick helpt medewerkers met klachten zoals bijvoorbeeld:

  • Stress-klachten
  • Burn-out
  • Overspanning
  • Vermoeidheidsklachten (ook na covid)
  • Fysieke klachten die stagneren in herstel (denk aan bijvoorbeeld: rug-, nek-, schouderklachten etc)
  • Ervaar je andere klachten, neem dan gerust contact met ons op en dan kunnen wij kijken of een traject bij Kannick passend is

Herken jij een of meerdere klachten die hier worden genoemd?

Merk je dat je dóór gaat in de hoop dat klachten vanzelf overgaan, maar ervaar je dat de klachten als gevolg hiervan eerder toenemen? Of: vermijd je activiteiten als gevolg van je klachten en komen je werk maar ook je persoonlijk leven in de knel?
Kannick helpt je om deze vicieuze cirkel te doorbreken en werkt samen met jou aan het vergroten van je belastbaarheid en veerkracht. Met als resultaat dat je weer optimaal kunt functioneren.

Intake

Voorafgaand aan het programma plannen we een intake. Tijdens de intake word je gezien door de psycholoog en de arbeid- en beweegdeskundige. Zij brengen jouw situatie in kaart en gaan in op vragen die je hebt. Ook kijken zij of ons programma bij jou en je situatie past.

Een intake ziet er als volgt uit:
– intake gesprek met de psycholoog
– intake gesprek met de arbeid- en beweegdeskundige
– afname van vragenlijsten
– adviesgesprek

Programma

Met het programma van Kannick word je grotendeels individueel begeleid. Het programma heeft een duur van 12 weken. Er wordt een team van professionals aan je gekoppeld. Je hebt wekelijks twee of drie gesprekken per week en deze worden gaandeweg het traject afgebouwd terwijl jij je werk weer opbouwt.

Je wordt hierbij begeleid door een arbeid- en beweegdeskundige en een psycholoog. Daarnaast krijg je een aantal sessies van de life counselor, deze sessies zijn in groepsverband. Op die manier leer je van en met elkaar en kun je je ook herkennen in elkaar. Het programma biedt ritme en structuur. Bewegen en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel en je wordt persoonlijk en op maat begeleid onder begeleiding van onze arbeid- en beweegdeskundige.

Je direct leidinggevende of werkgever wordt bij het programma betrokken. We nemen je direct leidinggevende mee in onze aanpak, geven uitleg en we plannen een drie gesprek. Heb je geen werkgever omdat je bijvoorbeeld ZZP-er bent, dan kun je iemand uitnodigen met wie je nauw samenwerkt of iemand uit je eigen omgeving.