Kannick helpt je om inzicht te krijgen in factoren die een rol kunnen spelen bij je klacht. Vervolgens helpen we je hoe je het beste met deze klachten om kunt leren gaan. Je leert hoe je zelf weer de regie kunt pakken in je dagelijks functioneren en hoe je weer met vertrouwen aan het werk kunt gaan.

  • -> Herstel na COVID-19

Duurzaam herstel op alle vlakken: zowel fysiek, mentaal, privé als op je werk

Een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langer klachten. Dit wordt Long COVID genoemd. Deze klachten kunnen enkele weken, tot soms meerdere maanden na een infectie aanhouden. Mensen met Long COVID hebben klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen en kortademigheid. Het is nog niet precies bekend waarom sommige mensen langer klachten houden na een infectie. Dit kan onzekerheid met zich meebrengen. En vragen oproepen als; ‘waarom overkomt mij dit en kan ik straks weer alles doen?’

Het is wél bekend dat de langdurige klachten veel overhoop gooien. Voor corona was je gezond en opeens kun je heel veel niet meer. Zorgeloos sporten, leuke activiteiten met je vrienden of je op je werk of studie storten zit er niet meer in. Je bent moe, ervaart klachten in je lichaam, je maakt je zorgen en je merkt dat je wereld opeens een stuk kleiner is geworden. Zowel fysiek als mentaal, privé als op je werk zit het tegen. Je wilt niets liever dan weer gewoon alles kunnen.

Wij hebben uitgebreide ervaring in het begeleiden van mensen die niet meer alles kunnen. Dit kan geleidelijk ontstaan waarbij de klachten steeds een beetje toenemen en zich uitbreiden, of opeens aanwezig zijn, bijvoorbeeld door een auto-ongeval. Goed herstel is daarbij belangrijk. Een veelgemaakte ‘fout’ die mensen maken is dat ze te snel opbouwen en te veel willen. Overbelasting ligt bij Long COVID ook op de loer.

Het programma van Kannick is er op gericht om anders om te leren gaan met klachten als vermoeidheid, verminderde belastbaarheid (conditie) beweegproblemen, angst en milde cognitieve klachten (zoals geheugen- en concentratieverlies) te verminderen. Een belangrijk onderdeel daarbij is aandacht voor wat er goed gaat, waardoor het makkelijker wordt om te accepteren dat je nu niet meer alles kunt wat voorheen wel gewoon ging. En van daaruit ga je stapsgewijs opbouwen.

Je wordt begeleid door een team van professionals, te weten een psycholoog, arbeid- en beweegdeskundige en een life counselor.

Je wordt grotendeels individueel begeleid door de psycholoog en de arbeid- en beweegdeskundige en er zijn een aantal groepssessies. Deze worden gegeven door de life counselor. Zo leer je van én met elkaar. Het programma biedt ritme, structuur en educatie. Het is niet alleen leren maar ook doen door ervaringsgerichte oefeningen. Dagelijks bewegen en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel. Onze aanpak is doelgericht en krachtig met een persoonlijke benadering. Jij staat centraal en stelt je eigen persoonlijke doelen op. Een doel kan zijn, dat je weer lekker in je vel komt te zitten, de regie kunt pakken in je dagelijks functioneren en met vertrouwen aan het werk kunt gaan.