Na een lange, inspannende dag is het normaal om vermoeid te zijn. Iedereen is weleens moe. Meestal gaat dit na een nacht slapen weer over. Pas als het functioneren wordt beperkt door een langere periode van moe zijn spreken we van vermoeidheidsklachten. Deze klachten kunnen een enorme impact hebben op jou als persoon. Het functioneren zowel op het werk als privé kunnen voor een langere periode worden beperkt. 

Vermoeidheidsklachten kunnen een verschillende oorzaak hebben. Het kan zijn dat er vermoeidheidsklachten ontstaan na een behandeling van kanker, door hormonale veranderingen (overgang), of door een coronabesmetting. Dit wordt post-Covid genoemd.

Kannick helpt je om inzicht te geven in factoren die een rol kunnen spelen bij je klacht. Vervolgens helpen we je hoe je het beste met deze klachten om kunt leren gaan. Je leert hoe je zelf weer de regie kunt pakken in je dagelijks functioneren en hoe je weer met vertrouwen aan het werk kunt gaan.

  • -> Herstel na COVID-19

Duurzaam herstel op alle vlakken: zowel fysiek, mentaal, privé als op je werk

Een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langer klachten. Dit wordt Long COVID genoemd. Deze klachten kunnen enkele weken, tot soms meerdere maanden na een infectie aanhouden. Mensen met Long COVID hebben klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen en kortademigheid. Het is nog niet precies bekend waarom sommige mensen langer klachten houden na een infectie. Dit kan onzekerheid met zich meebrengen. En vragen oproepen als; ‘waarom overkomt mij dit en kan ik straks weer alles doen?’

Het is wél bekend dat de langdurige klachten veel overhoop gooien. Voor corona was je gezond en opeens kun je heel veel niet meer. Zorgeloos sporten, leuke activiteiten met je vrienden of je op je werk of studie storten zit er niet meer in. Je bent moe, ervaart klachten in je lichaam, je maakt je zorgen en je merkt dat je wereld opeens een stuk kleiner is geworden. Zowel fysiek als mentaal, privé als op je werk zit het tegen. Je wilt niets liever dan weer gewoon alles kunnen.

Wij hebben uitgebreide ervaring in het begeleiden van medewerkers die niet meer alles kunnen en gedeeltelijk of zelfs geheel verzuimen. Dit kan geleidelijk ontstaan waarbij de klachten steeds een beetje toenemen en zich uitbreiden, of opeens aanwezig zijn, bijvoorbeeld door een auto-ongeval. Aandacht voor goed herstel is daarbij belangrijk. Een veelgemaakte ‘fout’ die mensen maken is dat ze te snel opbouwen en te veel willen.

Het programma van Kannick is er op gericht om anders om te leren gaan met klachten als vermoeidheid, verminderde belastbaarheid (conditie) beweegproblemen, angst en milde cognitieve klachten (zoals geheugen- en concentratieverlies) te verminderen. Een belangrijk onderdeel daarbij is aandacht voor wat er goed gaat en van daaruit ga je stapsgewijs opbouwen.

Je wordt begeleid door een team van professionals, te weten een psycholoog, arbeid- en bewegingsdeskundige en een life counselor.